Hoe verdient Facebook geld?

Hoe verdient Facebook geldEen goede vraag, hoe verdient Facebook geld? De kracht achter Facebook is dat miljarden mensen over de gehele wereld het gebruiken. Overal in de wereld waar internet beschikbaar is gebruiken mensen Facebook. Hier speelt Facebook heel slim op in om inkomsten te generen. Gelukkig kunnen wij ook iets leren van deze technieken en leg ik je in dit artikel ook uit hoe ook jij veel geld kunt verdienen met Facebook! Wil je meteen weten hoe? Klik hier!

Hoe verdient Facebook geld?

Wat de meeste mensen niet weten is dat Facebook ontiegelijk veel geld verdient aan jou en mij. Wij als gewone gebruikers van Facebook liken er op los en zijn elke dag wel te vinden op deze social media. Om precies te zijn, Facebook heeft 1,2 biljoen actieve gebruikers die per gebruiker gemiddeld 21 minuten per dag bezig zijn met bijvoorbeeld hun status update te posten, foto’s te plaatsen of berichten van anderen te lezen.

Facebook is in 2008 begonnen met echt geld verdienen. De inkomsten dat jaar waren een slordige 240 miljoen euro. Deze inkomsten lijn heeft zich nogal stijl voortgezet in de jaren die daarop volgenden. Met als resultaat dat Facebook vorig jaar 6 biljoen euro aan ons heeft verdiend! Deze pure winst is onderverdeelt in 2 inkomsten stromen:

  • Advertentie inkomsten
  • Online spelletjes zoals Candy Crush Saga en FarmVille

Advertentie inkomsten

Veruit de meeste inkomen komen uit advertenties. Je weet wel, die irritante advertentie blokken tussen de posts van je vrienden op je eigen tijdlijn en aan de zijkant van de webpagina. Ondanks dat niemand op deze advertenties klikt (althans dat zeggen we allemaal), bestaat de totale winst van Facebook uit 82% van deze advertentie inkomsten.

Online spelletjes

Ja, we kennen ze allemaal. Die verslavende maar o zo irritante spelletjes als Candy Crush Saga en FarmVille. Deze spelletjes zijn niet door Facebook ontwikkeld, maar Facebook zou Facebook niet zijn als ze hier toch niet iets aan zouden verdienen. En dat hebben ze opgelost door een ingenieus systeem. Wanneer jij zo verslaafd bent aan het spel op Facebook maar tegelijkertijd echt niet verder kunt in een bepaald level, dan kun jij ervoor kiezen om credits te kopen.

Met deze credits kun jij dan hulpmiddelen kopen om verder te komen in het spel. Deze credits kosten over het algemeen niet veel per stuk, maar met de wetenschap dat er miljoenen mensen dit doen, wordt hier heel erg veel geld verdient. Dit geld is voor het grootste deel voor de ontwikkelaars van het spel, MAAR Facebook pakt op zijn beurt een heel klein percentage commissie af van deze inkomsten. Dit kleine deel is voor alle spellen die op Facebook te spelen zijn toch goed voor zo’n 18% van de totale winst!

Dus, als jij de volgende keer niet verder kunt in level 317 in Candy Crush Saga, denk dan nog eens goed na of jij het biljoenen bedrijf dat Facebook heet, nog meer winst en dus meer macht wilt geven door jou kleine bijdrage. De keuze is aan jou.

Geld verdienen met Facebook

Facebook is zo succesvol dat internet ondernemers in Facebook de perfecte partner zien om snel veel geld te verdienen. Je kunt bijna zeggen dat elke like die jou pagina heeft geld waard is! Wil je weten hoe? Lees dan dit artikel over geld verdienen met Facebook.

Wil je structureel elke maand via internet een riant inkomen opbouwen vanuit huis? Het is echt mogelijk met de juiste tips en methode. Bekijk hier die tips en tricks en begin ook met snel geld verdienen. Thuis op internet.

Een gedachte over “Hoe verdient Facebook geld?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *