Wat weet Google van mij?

Waat google allemaal van mij weetWat bij de meesten van ons wel bekend is, is dat Google heel erg veel privacy gevoelige informatie van ons verzameld en opslaat. Wat de meesten van ons niet weten is hoe ver dit gaat en wat Google allemaal van ons weet! Het gaat in ieder geval veel verder dan het opslaan van onze zoekgegevens… Wat weet Google van mij?

We gebruiken Google vaker dan we denken

Google behoord tegenwoordig tot één van de grootste internet bedrijven ter wereld. Dat is ook niet zo gek, want als je alleen al naar jezelf kijkt, dan gebruik je Google waarschijnlijk meerdere keren per dag. Dit doe je zelfs vaker dan je denkt:

 • Dingen opzoeken
 • Plaatjes opzoeken
 • Een routebeschrijving maken in Maps
 • Streetview raadplegen
 • Een app op je Android telefoon gebruiken
 • En ga zo maar door

Google is helemaal in ons leven geïntegreerd en velen van ons zouden zich geen leven meer kunnen indenken zonder alle gratis diensten die Google te bieden heeft. Maar als je eens wist wat Google allemaal over je verzameld, zijn deze gratis diensten dan je privacy wel waard? Daarom de vraag: Wat weet Google van mij?

Wat Google allemaal van ons weet

Google verzameld en slaat per dag miljarden gegevens op van al zijn gebruikers. Google verdiend hier bakken met geld mee door bijvoorbeeld jou zoekgegevens door te spelen aan adverteerders die dan precies weten waar jij in geïnteresseerd bent. Op die manier kunnen deze adverteerders advertenties aan jou tonen die naadloos aansluiten op jou behoeftes. Je hebt ze vast wel eens gezien en gedacht, hoe weet die website dat dat onderwerp mijn interesse wekt?

Maar hier stopt het niet bij. Google houdt veel meer gegevens bij van jou en mij. Hieronder een top 6 van de gegevens die Google over jou bijhoudt. Wat weet Google van mij?

 1. Google weet wat jij denkt

  Om adverteerders relevante informatie te kunnen verschaffen, maakt Google een zoekprofiel van jou als gebruiker.
  Je kunt de informatie die Google tot nu toe over jou verzameld heeft hier bekijken en eventueel aanpassen: http://www.google.com/settings/ads/

 2. Google weet waar jij bent geweest

  Als jij zoals velen een Android (het besturingssysteem van Google voor smartphones) telefoon gebruikt, dan weet Google exact waar jij bent op elk gegeven moment. Enger is nog dat Google al deze data opslaat en gebruikt in zijn advertentie programma’s!
  Jou locatie data kun je hier terug vinden: https://maps.google.com/locationhistory

 3. Google weet wat jij hebt opgezocht

  Zoals gezegd houdt Google al jouw zoekgegevens bij. Wil je weten wat jij de afgelopen jaren allemaal op hebt gezocht?
  https://www.google.com/history/

 4. Google weet welke video’s op YouTube jij hebt bekeken

  Samen met de zoek gegevens houdt Google ook bij welke video’s jij hebt bekeken op YouTube. Dus ben je benieuwd naar welke video’s jij hebt gekeken de afgelopen jaren?
  https://www.youtube.com/feed/history/search_history

 5. Weet welke apps jouw Google gegevens gebruiken

  Iedereen heeft apps op zijn telefoon. Om deze apps te laten werken verschaft Google gegevens over jou aan deze apps. Wil je weten welke apps, welke gegevens gebruiken en hoe jij dit kunt veranderen per app?
  https://security.google.com/settings/security/permissions

 6. Download alle data die Google over je verzameld heeft

  Omdat jij het recht hebt om te weten wat Google allemaal over jou weet, kun je alle door Google verzamelde gegevens over jou in 1 keer downloaden. Denk hierbij aan je locatiegegevens, Google drive documenten, e-mails en bladwijzers.
  https://www.google.com/takeout

Zo zie je maar weer dat Google meer van jou weet dan jij denkt en hier bakken met geld mee verdiend! Maar ook jij kunt meedelen in het succes van Google. Lees hieronder hoe.

Geld verdienen met Google

Gelukkig kun jij op jou beurt ook geld verdienen met Google. Hier zijn verschillende manieren voor die ik in andere artikelen op deze website bespreek. Zo kun je bijvoorbeeld veel geld verdienen met YouTube of via affiliate marketing in combinatie met Google een mooi maandelijks inkomen opbouwen. Klik op de links om te lezen hoe!

In mijn artikel over snel geld verdienen op internet geef ik je geheime tips en tricks en krijg je een top 3 van methodes die echt werken om geld te verdienen met internet. Lees direct dit artikel en maak van Google je persoonlijke geld machine! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *