Above the Fold

Het concept ‘Above the Fold’ is een term die vaak in de digitale marketing- en webdesign wereld wordt gebruikt. Maar wat betekent het precies, en waarom is het zo belangrijk? Laten we deze vragen in deze blogpost beantwoorden.

Wat is ‘Above the Fold’?

‘Above the Fold’ verwijst naar het deel van een webpagina dat zichtbaar is zonder te hoeven scrollen. Het is de eerste indruk die bezoekers krijgen en speelt dus een cruciale rol in hun gebruikerservaring.

Het belang van ‘Above the Fold’

Gebruikerservaring

Het eerste wat een bezoeker ziet, moet zijn aandacht trekken. Als het ‘Above the Fold’-gebied van je website niet boeiend is, loop je het risico dat bezoekers snel weg klikken.

SEO

Google en andere zoekmachines beoordelen de kwaliteit van webpagina’s op basis van wat ze ‘Above the Fold’ zien. Een goed ontworpen ‘Above the Fold’-gebied kan dus je SEO-ranking verbeteren.

Optimaliseren van ‘Above the Fold’

Focus op inhoud

Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie ‘Above the Fold’ staat. Dit kan de naam van je bedrijf zijn, een introductie van je producten of diensten, of een pakkende kop.

Bevorder CTA’s

Plaats Call-to-Action (CTA) knoppen ‘Above the Fold’ om conversies te verhogen. Bezoekers moeten direct kunnen zien wat ze moeten doen, zoals ‘Nu kopen’, ‘Inschrijven’, of ‘Meer leren’.

Gebruik van afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen de aandacht trekken en de gebruikerservaring verbeteren. Zorg ervoor dat ze relevant zijn en de tekst ‘Above the Fold’ aanvullen.

Vraag en Antwoord

Moet alle belangrijke informatie ‘Above the Fold’ staan?

Niet noodzakelijk. Hoewel het belangrijk is om essentiële informatie ‘Above the Fold’ te hebben, kunnen bezoekers ook scrollen voor meer details. Zorg er echter voor dat het duidelijk is dat er meer informatie te vinden is.

Is ‘Above the Fold’ nog steeds relevant met het gebruik van mobiele apparaten?

Ja, absoluut. ‘Above the Fold’ is zelfs nog belangrijker op mobiele apparaten, omdat het scherm kleiner is. Een goed ontworpen ‘Above the Fold’-gebied kan een groot verschil maken in de gebruikerservaring.

Door rekening te houden met ‘Above the Fold’ bij het ontwerpen van je website, kun je de gebruikerservaring verbeteren, je SEO-ranking verhogen en uiteindelijk je conversies verhogen. Het is een krachtig concept dat niet over het hoofd mag worden gezien in de digitale wereld van vandaag.

Scroll naar boven